Heisa rond parkeerboetes: "Automobilist wordt gepluimd"

door: STS
Parkeren - parkeerplaats - parking
Afbeelding bron: Photonews

Het aantal parkeerboetes dat vorig jaar werd uitgeschreven in de stad Antwerpen is torenhoog. Het gaat om honderdduizenden boetes. Tegelijk is er sprake van een flinke stijging ten opzichte van enkele jaren geleden.

Er werden 363.000 parkeerboetes uitgeschreven in het jaar 2023, dat zijn er drie keer zoveel als in 2019", meldt Antwerps gemeenteraadslid Filip Dewinter van Vlaams Belang op X.

"Er zijn op den duur meer controles op automobilisten dan op drugsdealers in de stad Antwerpen. Dat kan en mag niet de bedoeling zijn. De auto moet in Antwerpen een plaats krijgen en de automobilist moet gerespecteerd worden in plaats van gepluimd", verklaarde hij op ATV.

Dewinter pleit voor een ander parkeerbeleid in de stad, want op de huidige manier kan het volgens hem niet verder. "De automobilist wordt als melkkoe gebruikt", schrijft hij nog X.

Het hoge aantal boetes zou vooral te danken zijn aan de inzet van vier scanwagens, die de geparkeerde wagens controleren. "Het gecontroleerde gebied is nu groter en het aantal scanwagens is gestegen", verklaarde Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) aan VRTNWS.

"Ik denk dat veel mensen niet wilden betalen, omdat ze dachten dat ze toch niet betrapt zouden worden. Het is niet meer dan normaal dat ze parkeergeld moeten betalen. Mensen die daar iets tegen hebben, dat vind ik vreemd."