“Vlaamse Regering heeft nog véél werk aan de winkel”

door: BMO
Afbeelding bron: ROB-TV
De Vlaamse regering heeft zich ertoe verbonden om het aantal verkeersdoden tegen 2020 terug te dringen naar 200, maar er moet al een wonder gebeuren om dat streefdoel te halen. In de eerste negen maanden van dit jaar vielen er 372 doden in het verkeer, 17 procent méér dan vorig jaar. Dat staat te lezen in Het Laatste Nieuws.

De voorbije drie dagen eiste het verkeer opnieuw vier doden. 2019 was volgens de cijfers dan ook een zeer dodelijk verkeersjaar, met alleen al in de eerste negen maanden van dat jaar 372 doden. Ter vergelijking: in 2018 vielen in dezelfde periode 319 dodelijke verkeersslachtoffers.

Er staat dus nog heel wat te gebeuren om het aantal doden op onze wegen volgend jaar terug te dringen tot 200. Dat was alvast het streefdoel van de Vlaamse regering in 2010, net als die van de Europese Unie.

In 2010 lieten 437 automobilisten en zwakke weggebruikers het leven in het verkeer. Het aantal doden op onze wegen daalt dus wel - en ook sneller dan in veel andere Europese landen - maar toch is er nog véél werk aan de winkel.