Zware brand heeft vreselijke gevolgen voor koppel met zeven kinderen

door: Redactie
Afbeelding bron: Pixabay
Het huis van een gezin van negen is volledig verwoest geraakt bij een zware brand. De woonst werd onbewoonbaar verklaard.

De brand onstond in de Borreshoefstraat in Dilsen, in een kamer op de eerste verdieping. De brandweer was meer dan een uur in de weer met het bestrijden van de vlammen.

In het huis woonde een gezin van Oost-Europese afkomst, dat intussen de Belgische nationaliteit heeft. De vader was met vier kinderen naar de winkel, terwijl de moeder thuis was, samen met de drie overige kinderen. Toen zij de brand opmerkte, bracht ze haar kinderen meteen in veiligheid. Zo kon ze voorkomen dat iemand gewond raakte.

Vakantiedomein

Het gezin kwam wel plots op straat te staan. Maar de gemeente besloot in te grijpen. "Het jongste kind is amper 1 jaar oud, het oudste kind is 11 jaar. Het is natuurlijk de bedoeling dat het gezin samen kan blijven. Daarom brengen we hen onder in twee appartementen die naast elkaar liggen op het vakantiedomein Willem Tell in Opglabbeek", zei schepen Ingrid Erlingen tegen Het Belang van Limburg. Nadien zal bekeken worden of het gezin daar langer kan blijven, of elders moet worden ondergebracht.