Rechtbank kent geen genade met radicale Antwerpse moslim die aanslag wil plegen tegen alle Belgen: “We slaan ‘s nachts toe”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De Antwerpse rechtbank toonde geen medelijden met een radicale moslim uit Antwerpen. De 50-jarige man kreeg gisteren zijn straf te horen.

Chamil M. moest zich verantwoorden voor zeer ernstige feiten. De man werd schuldig bevonden en moet voor vijf jaar naar de gevangenis en moet ook een boete van 4.000 euro betalen. De Antwerpenaar werd schuldig bevonden aan bedreigingen, aanzetten tot haat en geweld en verboden wapenbezit, meldt Gazet van Antwerpen.

De radicale moslim bedreigde zijn eigen gezin. Hij dreigde ermee om zijn vrouw en zoon voor de shariarechtbank te brengen. De reden is dat de vrouw zijn tweede zoon niet verstoten had. Volgens Chamil is dat een ‘kafir’, een ongelovige. Hij vond zelfs dat zijn gezin de doodstraf verdiende en was bereid om die ook uit te voeren.

Zijn vrouw wilde van hem scheiden, maar durfde niet. In 2018 ondernam ze een zelfmoordpoging. Zelfs toen de vrouw in het Gentse UZ lag, bleef Chamil haar bedreigen.

De man deelde ook regelmatig filmpjes op de sociale media. In één van die filmpjes riep hij om op Belgen ‘s nachts te doden door middel van een bom. Hij riep ook om pornoactrice Kira Queen te vermoorden. De vrouw is ons land moeten ontvluchten voor hem.

Speurders vielen ook binnen in zijn woning. Daar vonden ze  een halfautomatisch alarmpistool aangetroffen, zo omgebouwd dat het kogels van 6,35 mm kon afvuren.