Kristof Calvo ziet lichtpuntje en weet zeker: "Dát is de staatshervorming die we nodig hebben"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Kristof Calvo van Groen ziet een lichtpuntje in de marge van de moeilijke federale regeringsvorming: de politieke families halen de banden weer aan met elkaar.

Paul Magnette van PS kreeg groot applaus en danste op de nieuwjaarsreceptie van Sp.a, Georges-Louis Bouchez van MR was dan weer een graag geziene gast op de nieuwjaarsreceptie van Open Vld.

Dat is ook Kristof Calvo niet ontgaan. "Als de toenadering in de rode en blauwe familie authentiek is, is dat een lichtpuntje in een voor het overige weinig vrolijk makende regeringsvorming", schrijft hij in een column in De Morgen.

Familie

"Dagelijkse samenwerking binnen families is permantente preformatie. Dan heb je geen hele reeks informateurs meer nodig", aldus Calvo, die hoopt dat de samenhorigheid blijft duren.

"Onze staatsstructuur mag nog honderd keer veranderen, maar altijd zullen we partijen en politici nodig hebben die met elkaar praten. Dat is de staatshervorming die we nodig hebben: partijen, families en politici die samenwerken", besluit Calvo.