"Niet wijs wat mijnheer Van Grieken daar heeft gezegd"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Tom Van Grieken haalde op donderdag fel uit naar minister Koen Geens in de Kamer. Dat het loon voor een gevangene die werkt wordt opgetrokken, kan Van Grieken niet begrijpen. Koen Geens reageert op de uithaal.

Er is de staking van de cipiers en Koen Geens wil de lonen van werkende gevangenen verhogen. Dat was niet naar de zin van de voorzitter van Vlaams Belang.

"In dit land is er wel geld voor criminelen, maar niet voor cipiers. Er is wel geld voor criminelen, maar niet voor slachtoffers en niet voor extra gevangenissen. Ik vraag me af of u minister van Justitie bent of de patroonheilige van de criminelen in dit land", fulmineerde Van Grieken.

Populistisch van mijnheer Van Grieken

"Dit was bijzonder populistisch van mijnheer Van Grieken", reageert Koen Geens in De Zevende Dag. "Hij is, voor zover ik dat in de coulissen kan beoordelen, een verstandig man."

"Ik vond het niet wijs wat hij daar heeft gezegd omdat het goed is dat wij gevangenen proberen laten werken en te reïntegreren in de samenleving. Als ik dat niet zou doen, zou ik een slechte minister van Justitie zijn."