Almaci (Groen): "Ik heb geen schrik van nieuwe verkiezingen, maar..."

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Meyrem Almaci stelt 'tot haar afgrijzen' vast dat er steeds meer wordt gesproken over nieuwe verkiezingen. Ze benadrukt dat haar partij niet bang is van de kiezer, maar hoopt toch dat de paars-groene piste, waarbij Groen in de regering zou komen, opnieuw zal worden bewandeld.

"Onze burgers zijn aan het wachten op politici die verantwoordelijkheid willen nemen. De afgelopen weken is de piste paars-geel voor de zoveelste keer opnieuw is geprobeerd. Het is na 7 maanden wel duidelijk dat dit niet werkt", zegt Meyrem Almaci in gesprek met Radio1.

"Ik lees in krantenartikels en ik stel tot mijn afgrijzen vast dat er gesproken wordt van nieuwe verkiezingen. Ik heb geen schrik van de kiezer, van verkiezingen. Alleen moet de impasse waar we nu in zitten ook na nieuwe verkiezingen aangepakt worden", waarschuwt de voorzitster van Groen.

"Mensen snakken naar antwoorden. Mensen wiens loon te laag is, mensen die geen huis kunnen kopen, die vast staan in de file. Die vragen antwoorden van politici." 

Hoewel Paul Magnette (PS) zwaar heeft ingezet op de vorming van een paars-groene coalitie, vindt Almaci dat die kaart nu opnieuw moet worden getrokken. "Ik denk dat het nu tijd wordt om de paars-groene piste ernstig te bespreken. Dat lijkt ons de enige piste die nog besproken kan worden."