WhatsApp neemt drastisch besluit waardoor miljoenen gebruikers het niet meer kunnen gebruiken

door: PMN
De populaire berichtendienst WhatsApp heeft een drastisch besluit genomen. Miljoenen gebruikers kunnen het daardoor niet meer gebruiken.

WhatsApp werkt immers niet meer op verschillende Android-toestellen en iPhones met gedateerde besturingssystemen: telefoons die Android-versie 2.3.7 of ouder gebruiken en iPhones die op iOS 8 of ouder draaien. Volgens WhatsApp is de ingreep noodzakelijk om de veiligheid van zijn gebruikers te beschermen.

De gebruikers van dergelijke toestellen zullen hun systeem moeten updaten als ze WhatsApp nog willen blijven gebruiken. Al zijn er natuurlijk ook uitzonderingen.  Telefoons – zoals de iPhone 4, die enkel nog iOS 7 ondersteunt – zullen helemaal niet meer compatibel zijn met de app. Zij kunnen de nieuwe updates niet meer installeren.

”WhatsApp heeft duidelijk geen andere optie als ze willen dat hun service veilig blijft”, stelt expert Ben Wood in een reactie aan de BBC. “Maar dit zal wel een heel grote impact hebben in groeimarkten waar er momenteel een hoog percentage oudere toestellen is."

Tags whatsapp