België in crisis, CD&V woedend op PS: "Zij hebben ons vertrouwen geschaad"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Paul Magnette heeft een flink risico genomen en de stabiliteit van het land op het spel gezet. Zijn definitieve neen tegen een samenwerking met N-VA, laat diepe sporen na. Niet enkel bij N-VA, maar zeker ook bij CD&V. Een Vivaldi-coalitie is dan ook uitgesloten. De regeringsvorming zit muurvast.

"Wij hebben toch een serieuze kater overgehouden aan Valentijn. Koen Geens is een toptalent en heeft geprobeerd vanuit een centrumpositie PS en N-VA samen te brengen. Op het moment dat de brug moest overgestoken worden loopt, om in Valentijntermen te spreken, het lief weg. Ik vind dat ongelooflijk", aldus  Joachim Coens bij Radio1.

Gevaarlijk voor de stabiliteit van België

De voorzitter van CD&V waarschuwt voor de stabiliteit van het land en benadrukt dat hij zwaar ontgoocheld is in de PS. " Koen Geens betrok de twee grote partijen om een stabiele regering te maken met meerderheden aan de twee kanten. Als men dat onmogelijk maakt, is dat toch gevaarlijk voor de stabiliteit in dit land."

"CD&V is nu niet aan zet. Wij hebben geprobeerd en de ontgoocheling is groot, zeker ook ten opzichte van de PS. Zij hebben toch ons vertrouwen geschaad. Wij voelen niet de neiging om dit verder te proberen."