Frank Deboosere voorspelt alweer zeer zachte temperaturen, maar schrijft de winter toch nog niet helemaal af: “Dan kan het nog sneeuwen en stevig vriezen”

door: Redactie
In de nacht van woensdag op donderdag trekt een zwakke regenzone van west naar oost over het land. Het blijft zwaarbewolkt en vrij zacht, met in Vlaanderen minima van 5 tot 7 graden. Voor het weekend voorspelt Frank Deboosere alweer zeer hoge temperaturen. Dat zei hij woensdagmorgen op Radio 2.

“Donderdag is een grijze dag. We gaan richting 10 of 11 graden. Vanaf 4 uur in de namiddag zal het goed beginnen te regenen aan zee, tegen de avondspits in het centrum en het oosten van het land. De wind wakkert opnieuw aan. Tegen de avond zitten we met rukwinden rond 70 à 80 kilometer per uur.”

“Vrijdag krijgen we droog weer en krijgen we zon te zien. De wind is opnieuw van de partij, en we krijgen alweer 10 of 11 graden. Daarna wordt het nog zachter. Zaterdag gaan we naar 12 graden, zondags zelfs naar 14 graden. Daar moeten we wel een prijs voor betalen. Zaterdag is het zwaarbewolkt met af en toe misschien een spatje regen. Zondag is meer een regendag. Zaterdag en zondag staat er veel wind, maar geen stormtoestanden.”

“Maandag wordt het opnieuw droog en komt de zon erdoor. We krijgen dan een graad of 12. Van de winter is nog altijd absoluut geen sprake. In Ukkel zitten we aan 0 sneeuwdagen. Het heeft in het centrum van het land deze winter totaal nog niet gesneeuwd." Toch mogen we de winter nog niet helemaal afschrijven, zegt weerman Frank Deboosere. "Het kan maart en april nog sneeuwen, het kan zelfs vriezen tot in mei. Maar voorlopig is er in Vlaanderen van sneeuw geen sprake.”