Frank Deboosere ziet geen verandering op de weerkaart: "Nog zeker tot dan dit weer"

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Komende nacht krijgen we brede opklaringen. Het koelt goed af, met minima rond 2 graden. Van de winter is in Vlaanderen voorlopig nog geen sprake. Dat zei Frank Deboosere donderdagochtend op Radio 2.

“Vrijdag begint met veel zon. Later komen er een aantal wolkenvelden opzetten, maar het blijft droog. De wind blijft stevig waaien. We gaan naar 10 à 11 graden. Op zaterdag is er veel bewolking met af en toe een spatje regen. Ook dan is er nog altijd veel wind. We krijgen rukwinden van 50 tot 70 kilometer per uur. We krijgen opnieuw zeer zachte maxima van 11 à 12 graden.”

“Zondag begint met regen, daarna komen er nog een aantal buien. Er is opnieuw veel wind. Vooral aan de kust zouden daar rukwinden tot 90 kilometer per uur kunnen bijzitten. We krijgen 12 of 13 graden. Ook maandag krijgen we deze zachte temperaturen. De dag begint zonnig, maar daarna begint het te regenen.”

“Dinsdag wordt het iets minder zacht. We halen dan nog een graad of 9. Ook woensdag en donderdag krijgen we buien, en altijd veel wind. In Vlaanderen is van de winter geen sprake. In Hoog-België zouden even wat sneeuwvlokken kunnen dwarrelen, maar niet bij ons.”