Aangehouden dronken man zeer grof tegen agenten: “Geen geen fan van de homofiele medemens en de moeders van de agenten”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Een 36-jarige uit Galmaarden heeft zich goed in nesten gewerkt. Hij riskeert een celstraf van zes maanden voor weerspannigheid.

De politie van Galmaarden kreeg op 27 januari een oproep binnen van een stomdronken man die voor problemen zorgde in het centrum. De agenten die ter plaatse kwamen besloten om de man te arresteren.

Dat de man van zijn vrijheid beroofd werd, mochten de agenten horen. De man uitte grove beledigingen. "Meneer is blijkbaar geen fan van de homofiele medemens en de moeders van de agenten", verwoordde het parket het plastisch in Het Laatste Nieuws.

Fysiek geweld
Maar het bleef niet bij woorden. De man krabde één van de agenten en ondernam ook een poging om een andere agent te bijten. Hij mocht het nu gaan uitleggen bij de rechter. “Alcohol is altijd het probleem", gaf de man toe. Er was een feestje geweest waarop ik veel gedronken had en dan gebeuren dergelijke zaken.”

De verdediging vraagt om probatievoorwaarde dat de man begeleid wordt met zijn alcoholprobleem en psychische ondersteuning krijgt. De rechter doet op 24 maart een uitspraak.