Colruyt heeft belangrijke boodschap over limiet op aantal artikelen

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Colruyt heeft op sociale media uitgelegd waarom er geen limiet wordt gesteld op het aantal artikelen dat klanten kunnen kopen.

Ondanks herhaalde oproepen van de overheid, zijn de mensen massaal aan het hamsteren geslagen. De depots liggen vol met voorraden, maar de paniek overheerst.

Op Twitter ergerde een klant zich. "08.20 uur... er staat een file om de parking van de Colruyt op te rijden. Iemand staat blijkbaar verder geparkeerd en steekt de straat over met een kar vol met melk. Onverantwoord. De ooit zo ethische Colruyt grijpt niet in en is toonbeeld van het slechtste in de mens", klonk het.

Risicogroepen voor corona

Colruyt reageert en zegt dat er geen limiet komt op hoeveel artikelen mensen kunnen kopen. De supermarktketen wil dat mensen inkopen doen voor elkaar, zodat risicogroepen kunnen thuisblijven.

"We kiezen ervoor om de artikelen niet te limiteren doordat we nog genoeg centrale stock hebben. We promoten dat mensen boodschappen voor elkaar doen, zodat de risiciogroepen thuis kunnen blijven. Een limiet zou dit niet mogelijk maken", aldus Colruyt.