Het gaat merkbaar frisser worden en opnieuw vriezen in ons land

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vannacht komt er na middernacht wat meer bewolking opzetten vanaf de kust. Er zou hier en daar een beetje mist kunnen optreden. Dat bij minima in Vlaanderen rond een graad of 5. Woensdagochtend vertelde Frank Deboosere op Radio 2 dat het de komende dagen merkbaar frisser wordt en het 's nachts opnieuw gaat vriezen.

“Donderdag is het na het ochtendgrijs nog altijd veel bewolking. Een wolkenband die vanuit uit het noorden tot noordwesten komt opzetten probeert een beetje neerslag te forceren. Daar kan een spatje regen uitvallen voor de middag, maar op veel plaatsen blijft het droog. De temperaturen liggen in het binnenland tussen 12 en 15 graden, maar aan de kust zullen ze voelen dat er toch wel frissere lucht binnenkomt. Daar krijgen ze donderdag nog een graad of 10. De zwakke wind gaat in de loop van de dag naar het noordoosten draaien.”

“Vrijdag krijgen we droog weer in Vlaanderen, met geleidelijk aan de zon die er een beetje doorkomt. In de Ardennen blijven ze nog geruime tijd in de hardnekkige bewolking zitten. Die noordoostenwind komt dan op snelheid, dus vrijdag halen we nog 10 of 11 graden.”

“De nacht van vrijdag op zaterdag wordt koud, daarna krijgen we op zaterdag vrij veel zon in Vlaanderen. In de Ardennen blijven de wolken moeilijk doen. De wind wakkert aan, en wordt echt schrale oost-noordoostenwind. We komen niet veel hoger dan 9 of 10 graden. Meer zelfs, de nachten worden koud. In de nacht van zaterdag of zondag, en waarschijnlijk ook de nachten daarna, is er lichte vrieskou. Dat gaat dan om -1 of -2 graden. Er is ook algemene grondvorst.”

“Zondag krijgen we veel zonneschijn. Er is nog steeds die koude oostenwind, dus we krijgen niet veel meer dan 9 graden. Ook begin volgende week zijn de temperaturen nog wat zuinig, maar er zou stilaan minder wind komen.”