Grote bereidheid om coronamaatregelen op te volgen: "Leuk dat gezinsleven weer op de eerste plaats komt"

door: MRO
Het coronavirus heeft ons leven drastisch overhoop gehaald, iedereen moet de komende weken helemaal anders gaan leven. Toch geeft een overgrote meerderheid aan dat hij of zij de strenge coronamaatregelen eenvoudig zal kunnen opvolgen.

We stelden onze lezers de vraag: 'Denk je dat jij de strenge coronamaatregelen makkelijk zal kunnen naleven?'. Liefst 87% antwoordde 'ja' op deze vraag, een kleine minderheid van 13% vreest dat ze het moeilijk zullen hebben om de maatregelen na te leven.

Iris ziet heel wat voordelen. "Zolang ze de voedingswinkels niet sluiten is er geen reden voor paniek! Het zal eventjes op de tandjes bijten zijn. Het is ook leuk dat het gezinsleven nu weer op de eerste plaats komt en dat er weer tijd wordt gemaakt samen met de kids. Voordien was het altijd druk druk druk en minder aandacht. Nu kunnen ze eens leuke dingen doen samen de kids en zij vinden het zeker leuk eens wat meer aandacht terug te krijgen van de ouders."

Gerda geeft aan dat het niet eenvoudig zal zijn. "Gemakkelijk zal het niet zijn, maar het moet wel. Wij hebben pellets nodig, of we zitten over een week in de kou nu die winkels dicht zijn. Hopelijk wordt het over een week warm weer."