Kindje van 1 jaar in ziekenhuis met coronavirus: “Het is verschrikkelijk om zien”

door: PMN
Afbeelding bron: RTL Nieuws
Dat jonge kinderen het coronavirus oplopen is hoogst uitzonderlijk. Maar er zijn ook in dit geval jammer genoeg uitzonderingen. De 1-jarige Medina is getroffen door het virus.

Het hele Nederlandse gezin heeft het coronavirus opgeloepn. Ook Medina’s ouders en haar zus dragen het virus met zich mee. Medina wordt momenteel beademd in het ziekenhuis van Leiderdorp.

De hele familie is bang dat het fout zal aflopen. “Het is verschrikkelijk om zien”, zegt haar oma Brigitte aan RTL Nieuws. Hoe de familie besmet is geraakt is blijft onduidelijk.

"Blijf binnen"
Opvallend is dat het gezin in quarantaine leefde en nauwelijks contact had met de buitenwereld. Ze zijn ook niet in een risicogebied geweest. Oma Brigitte wil iedereen waarschuwen. “Alsjeblieft, ga niet met de kinderen naar buiten”, roept ze op. “Als je toch naar buiten gaat, ga dan naar plekken waar bijna niemand is.”

“Laat de kinderen ook niet buiten met andere kinderen spelen. Als die kinderen het krijgen, geven ze het door aan hun ouders en die kunnen dat dan weer verder gaan verspreiden. Het is toch beter om thuis te blijven met de kinderen."