Kinderarts die zelf corona opliep getuigt: "Wie niet voorzichtig is, vermoordt andere mensen"

door: BVDO
De 52-jarige Philippe Lannoo is kinderarts en liep het coronavirus op. Hij is ondertussen aan de beterhand, maar begrijpt nog altijd niet hoe mensen zo onzorgvuldig kunnen zijn.

Zijn getuigenis in La Dernière Heure is pakkend. "Het begon met hoofdpijn en pijnlijke spieren", vertelt Lannoo. "In vijftien dagen verloor ik vijf kilogram. Je eet niet meer, want je proeft niks en voelt je zwak. En dan komt die hoest. Ook mijn gezin, mijn vrouw en twee van onze drie kinderen, geraakten besmet."

Ondertussen zijn we meer dan twee weken verder. "Ik ben nog niet in goede doen. En ik ben een gezonde mens. Mijn vrouw en ik liepen twee of drie keer per week 15 tot 20 kilometer. Ik heb zelfs een vriend die op intensieve zorgen ligt, terwijl hij geen risico liep. Bij mij is iedereen geluk beter."

Als arts, maar ook als mens, wil hij iedereen dan ook waarschuwen. "Als ik zie hoe sommige mensen de maatregelen naast zich neerleggen of de boel willen omzeilen, dan is dat niet alleen onbeschaafd, maar ook dodelijk. Het zijn potentiële moordenaars. Misschien hebben zij geen symptomen of complicaties, maar ze besmetten wel andere mensen die uiteindelijk op intensieve zorgen terechtkomen en sterven. Wie niet voorzichtig is, vermoordt eigenlijk andere mensen."