Steven Van Gucht schept klaarheid: “Zelfs met mondmasker op kan je nog besmet raken”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er zijn de voorbije 24 uur opnieuw 183 mensen overleden aan het coronavirus. Het goede nieuws is dat 363 mensen het ziekenhuis hebben mogen verlaten.

Er is een grote ongerustheid bij de bevolking over het coronavirus. De roep om allemaal mondmaskers te gaan dragen, wordt steeds luider. Viroloog Steven Van Gucht ziet daar het nut niet van in.

“Het is veel belangrijker dat we afstand houden en onze handen zeer regelmatig wassen”, verduidelijkt hij. “Het heeft geen enkel nut om als gewone burger een mondmasker te dragen. Je kan zelfs met een mondmasker op nog besmet raken.”

Maatregelen
Van Gucht wil nog niet veel kwijt over het versoepelen van de maatregelen. “Je moet er rekening mee houden dat we zelfs na de piek nog een tijdje deze maatregelen blijven aanhouden. Het is gevaarlijk om meteen mensen weer met elkaar in contact te laten komen. Zo kan je het nog erger maken.”

“Er zijn gesprekken bezig over hoe en wanneer we de maatregelen kunnen versoepelen. Momenteel is het dus nog moeilijk te zeggen wanneer we die maatregelen gaan versoepelen.”