Kristof Calvo trekt aan de alarmbel: “Die mensen zien hun uitkering dalen, je mag hen niet in armoede duwen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De coronacrisis zorgt ook voor een economisch bloedbad. De gevolgen zouden wel eens erg verregaand kunnen zijn.

“We beleven niet alleen een gezondheid- en economische crisis maar ook een sociale crisis”, zegt Kristof Calvo (Groen) bij Radio 1. “De communicatie van de minister is ook altijd niet éénduidig. Het is niet het moment om over mogelijk meningen of maatregelen te communiceren maar wel over genomen besluiten. Daar kunnen mensen op het terrein wel mee aan de slag."

"Iedereen is kwetsbaar voor corona, maar de gevolgen zijn niet voor iedereen gelijk. Achter de gezondheidscrisis schuilt een grote sociale crisis. En die verdient ook een bazooka aan maatregelen.”

Werklozen
“Ik hoop dat we als politiek de samenwerking volhouden, onze partijen weten te overstijgen. Daarin is een belangrijke rol weggelegd voor het parlement: om de regering te laten werken, maar ook om dingen aan te dragen en daarin vragen wij extra aandacht voor zij die het moeilijk hebben.”

Calvo denkt dan aan de werklozen. “Zij zien hun uitkering vandaag dalen. We mogen hen niet in armoede duwen. Daarom stel ik voor om voorlopig de werkloosheidsuitkering te bevriezen.”