Limiet contactloze betaling vanaf vandaag omhoog: Test Aankoop heeft bedenkingen

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Vanaf vandaag kan je per transactie met contactloos betalen 50 euro vereffenen. Tot gisteren was dat nog slechts 25 euro. Test Aankoop heeft zijn bedenkingen bij deze maatregel.

Vorige week al werd aangekondigd dat op een betaalterminal de limiet voor contactloos betalen opgetrokken zou worden tot 50 euro. Die maatregel moet er voor zorgen dat nog minder mensen met hun vingers de knopjes van de betaalterminal aanraken. Vanaf vandaag is de nieuwe limiet geldig.

Tot gisteren lag de limiet nog op 25 euro. “Contactloos betalen is de meest hygiënische manier om je aankopen af te rekenen in deze tijden van coronacrisis. Je hoeft het toetsenbord van de betaalterminal niet meer aan te raken om de betaling uit te voeren”, klinkt het bij bankenfederatie Febelfin.

Je pincode ingeven zal pas nodig zijn vanaf een transactie meer dan 50 euro is, of dat het totaal van de contactloze betalingen per dag meer dan 100 euro bedraagt. Deze maatregel is slechts tijdelijk tijdens de coronacrisis bevestigt Febelfin, zolang het nodig is. 

Test Aankoop vindt de aanpassingen niet echt veilig en pleitte er al voor om de limieten voor contactloos betalen na de coronacrisis direct terug te schroeven naar de oorspronkelijke bedragen.