Baby van amper één maand opgenomen in ziekenhuis Hasselt met coronavirus: “Ik heb schrik”

door: PMN
Afbeelding bron: TV-Limburg
Het coronavirus spaart niemand. In Sint-Truiden is het coronavirus vastgesteld bij een baby van één maand oud.

Het meisje van amper één maand oud ligt in het Hasseltse Jessa Ziekenhuis. Ze ligt daar in quarantaine. De baby is het jongste slachtoffer van het coronavirus in ons land.

Het meisje heeft nog geen symptomen, maar ook haar vader en moeder hebben positief getest op corona. “Ik lag nog in mijn bed toen ik ‘s morgens heel vroeg telefoon kreeg dat ons kind positief getest had op corona”, vertelt vader Pascal Budo aan TV-Limburg.

Huilen
Zoë is amper één maand oud. Ze had last van reflux. Dinsdag werd ze getest op corona en positief bevonden. Zoë mocht terug mee naar huis, maar ‘s nachts verslechterde haar toestand. “Dat kind deed heel raar”, gaat de papa verder. “Ze heeft zeker vier à vijf uur aan één stuk gehuild, zonder nog maar één seconde te stoppen.”

Zoë werd naar het ziekenhuis gebracht, waar ze uit voorzorg in quarantaine is geplaatst. “We moeten nu gaan overleggen wie van de ouders bij haar kan blijven, want er mag maar één persoon bij. We zijn in ons gezin alle drie besmet. Ik en Zoë hebben nog geen symptomen. Moeder Charly wel. Die heeft koorts en hoofdpijn. Ja, ik heb schrik", besluit Pascal.