Viroloog Neyts schept klaarheid over mondmasker: “Konden ze toen niet aan de bevolking geven want er waren er te weinig”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Viroloog Johan Neyts heeft een opvallende verklaring gedaan. Hij zegt dat het gebruik van mondmaskers in het verleden ook al nuttig geweest zou zijn.

Als we uit de lockdown gaan, zal het gebruik van mondmaskers belangrijk worden. Dat onderstreepte premier Sophie Wilmès vanmorgen nog eens op Radio 1. Die moeten gebruikt worden op plaatsen waar we geen 1,5 meter afstand kunnen houden.

Nochtans is altijd gezegd dat mondmaskers voor gewone mensen geen zin heeft. “Het probleem is dat er toen niet genoeg mondmaskers waren”, reageert viroloog Johan Neyts in het VRT-journaal.

“We hadden al die mondmaskers nodig om verplegers en dokters te beschermen tegen die infectie. Men werkt er nu met man en macht aan om ervoor te zorgen dat er meer mondmaskers komen.”

“Als er voldoende zijn is het natuurlijk logisch dat je die gaat inzetten op plaatsen waar je geen 1,5 meter afstand kan bewaren. Dan kan je het risico beperken door het gebruik van een mondmasker.”