Kristof Calvo ergert zich aan collega's: "Ik word daar ongelooflijk kwaad van"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Kristof Calvo (Groen) hekelt de manier waarop sommige van zijn collega's in volle coronacrisis aan politiek doen. Hij roept premier Wilmès ook op om echt leiding te nemen.

De regering maakte geen goede beurt met de communicatie rond bezoek in woonzorgcentra en het al dan niet dragen van mondmaskers.

"Ik denk dat de mensen het vooral beu zijn dat ministers elkaar voor de voeten lopen richting tv-studio's en tegenstrijdige verklaringen afleggen", klinkt het bij Kristof Calvo.

"Terwijl mensen bezig zijn om de curve plat te krijgen, lijken politici enkel bezig te zijn met de curve van de peilingen of met de volgende verkiezingen. Ik snap dat echt niet en ik word daar zelf ongelooflijk kwaad van."

Oproep aan premier Wilmès

"We hebben nu leiderschap en duidelijkheid nodig. Laat ons er voor zorgen dat de maatregelen voor onderwijs binnenkort hetzelfde zijn van Oostende tot Aarlen. Nu al hoor je dat iedereen op zijn eigen eiland gaat werken."

"Mevrouw de premier, zorg aub voor die duidelijkheid. Ik denk dat mensen echt zullen applaudisseren voor een premier die leiding neemt."