Van Ranst: "Dragen van een masker gaat een vorm van beleefdheid vormen"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Wanneer de lockdownmaatregelen versoepeld zullen worden, dan zullen we met z'n allen best mondmaskers dragen, vooral om ervoor te zorgen dat je anderen niet besmet. Marc Van Ranst noemt dit 'een vorm van beleefheid om elkaar te beschermen tegen covid-19'.

"Wanneer we in de exit-fase weer meer het openbaar vervoer gaan gebruiken, en we weer meer mensen gaan tegenkomen, dan is dit het moment waar we mondmaskers gaan gebruiken. Het dragen van een mondmasker gaat een vorm van beleefdheid vormen waarbij we elkaar beschermen tegen covid19", schrijft de bekende viroloog Marc Van Ranst op zijn Facebookpagina.

Aangezien er wellicht niet voldoende mondmaskers beschikbaar zullen zijn voor iedereen, verwijst Van Ranst naar een website waarop wordt uitgelegd hoe je er zelf kan maken.

"De overheid gaat, net zoals andere landen, zoveel mogelijk mondmaskers proberen aan te kopen. Maar dat gaat niet altijd eenvoudig zijn, omdat alle landen ter wereld diezelfde maskers bestellen."

"Zoals in andere landen gaan we ook in ons land veel gebruik moeten maken van zelfgemaakte herbruikbare mondmaskers. Op deze website kan je een handleiding vinden en een een patroon dat goedgekeurd werd door de FOD Volksgezondheid: https://maakjemondmasker.be/"