Het gaat de goede richting uit: "Maand geleden dat het aantal nog zo laag was"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het gaat de goede richting uit het met coronavirus in ons land. Gisteren hebben een record aantal mensen het ziekenhuis mogen verlaten. Vandaag was er een nieuwe update.

Er zijn de voorbije 24 uur zijn er 111 mensen gestorven aan het coronavirus. Dat is het laagste cijfer in een maand. De dalende trend zet zich dus verder. Er zijn 51 mensen overleden in het ziekenhuis en 60 in de woonzorgcentra, waarvan 75% bevestigd is door een test uit het labo.

Er zijn de voorbije 24 uur 178 mensen opgenomen in het ziekenhuis met het coronavirus. Er hebben ook 293 mensen het ziekenhuis mogen verlaten. Er liggen nu 769 mensen op intensieve zorgen, dat is opnieuw een daling van 28. Verder liggen er 517 mensen aan de beademing, een daling van 17. In totaal liggen er momenteel 3609 mensen in het ziekenhuis met het coronavirus.

Er zijn ook 660 nieuwe besmettingen vastgesteld. In totaal hebben 48.519 mensen het coronavirus opgelopen, maar dat is een wel een grove onderschatting, zoals je allicht wel weet.

Steven Van Gucht kwam ook even terug op de cijfers van gisteren. "Toen leek er een stijging in de maak van het aantal gevallen dat werd opgenomen in het ziekenhuis, maar we hebben dat cijfer aangepast. Er is immers een nieuwe manier van testen van kracht in de ziekenhuizen. Iedere patiënt kan getest worden op het coronavirus, ook die bijvoorbeeld binnenkwamen met een gebroken been. We hebben het cijfer van gisteren met 337 verminderd, aangezien die mensen niet naar het ziekenhuis kwamen voor het coronavirus."