Vlaams Belang mag geen gratis mondmaskers uitdelen: “Burgers hebben al genoeg belastingen betaald”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het Vlaams Belang mag geen mondmaskers uitdelen. Het werd hen verboden door het Antwerpse stadsbestuur.

Vlaams Belang had het plan om gratis mondmaskers uit te delen aan de ingang van de stations Antwerpen Centraal en Antwerpen-Berchem. Het Antwerpse stadsbestuur legde de partij een verbod op. Als ze toch nog mondmaskers gaan uitdelen riskeren ze opgepakt te worden en een boete van 250 euro. Dat laat het Vlaams Belang zelf weten.

“Wij betreuren dit ten zeerste, zeker omdat mondmaskers vanaf vandaag verplicht zijn geworden op het openbaar vervoer, op straffe van een boete van 250 euro. Voor Vlaams Belang Antwerpen is het duidelijk: de overheid zou, zéker wanneer ze mondmaskers aanbeveelt en nu zelfs verplicht stelt, alle burgers gratis mondmaskers moeten bezorgen. Daar hebben we immers jarenlang meer dan genoeg belastingen voor betaald”, luidt het bij de partij.

Inkomens gedaald
“Vanaf vandaag worden mondmaskers verkocht in supermarkten voor 1 euro per stuk. Maar mensen hebben het door de coronacrisis steeds moeilijker om rond te komen. Supermarkten zijn duurder geworden en de inkomens van heel wat mensen zijn significant tot zeer sterk gedaald.”

“De armoede neemt daardoor elke dag toe, zeker in een stad als Antwerpen. Wie elke dag het openbaar vervoer neemt en kinderen heeft, is de komende weken en wellicht maanden al snel minstens 50 euro tot wel 100 euro per maand kwijt aan mondmaskers.”

Vlaams Belang laat ook nog weten dat het zelf gratis mondmaskers zal uitdelen aan de bevolking. “Eke persoon die zich bij ons aanmeldt krijgt drie gratis mondmaskers, zolang de voorraad strekt. Mensen kunnen hun mondmaskers op dinsdag, woensdag en donderdag verkrijgen tussen 9 en 17u aan ons secretariaat op de Amerikalei 98 in Antwerpen. Want Vlaams Belang Antwerpen kiest ervoor om ónze mensen te beschermen, zéker in tijden van (corona)crisis!”