Pierre Van Damme zet de puntjes op de i: "Zet in die situatie zeker je mondmasker op"

door: PMN
Afbeelding bron: VTM
Vanaf zondag mag elk gezin vier andere personen ontvangen. Dat is wel op voorwaarde dat het telkens dezelfde vier personen zijn.

Professor Pierre Van Damme is er niet gerust in. "Ik hou mijn hart vast voor de komende weken. Nu ligt veel in handen van de burger, maar dat moet je op een bepaald moment doen. Op het openbaar vervoer draagt een heel groot deel een mondmasker, de burger weet dus wel waarover het gaat.”

"De burger verdient dit ook wel. We hebben acht weken in lockdown doorgebracht, nu moeten we in staat zijn om dit los te laten. Elke burger zal daar zijn verantwoordelijkheid in moeten nemen.”

“Ik denk ook niet dat elke burger nu meteen moet gaan shoppen. Je kan dat ook plannen en spreiden over 3 à 4 weken. Je gaat heel gericht shoppen en dat moet kunnen.”

Bij het shoppen wordt wel aangeraden om een mondmasker te dragen. “Het is sterk aanbevolen. We verplichten dat niet omdat we rekenen op de burgerzin. Je doet dat mondmasker aan op om geen anderen te besmetten, dat is een mooi solidair gebaar. Als het te druk wordt, zet dan je mondmasker op. Dat is wat je verwacht van elke inwoner van België.”