"Als het zo zit moet koning Filip ook in quarantaine"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

De gesprekken voor het vormen van een nieuwe regering zitten andermaal in een moeilijke fase. Dit keer gooit het coronavirus roet in het eten. Préformateur Egbert Lachaert raakte immers besmet.

Eén van de personen waar Egbert Lachaert contact mee gehad heeft is Conner Rousseau. De voorzitter van SP.A liet een coronatest uitvoeren die negatief was. Hij is weer aan het werk en laat binnen een tweetal dagen een nieuwe test uitvoeren. Maar dat is niet volgens de regels.

Moeten Conner Rousseau en koning Filip eigenlijk ook in quarantaine? "De vraag is of ze een risicocontact gehad hebben of niet? Een risicocontact is een nauw contact van 50 minuten of meer waarbij er geen 1,5 meter afstand is gehouden en geen mondmasker werd gedragen", legt epidemioloog Pierre Van Damme uit bij Joe.

"Als er een risicocontact is geweest moeten ze altijd in quarantaine. Dan is er voor niemand een uitzondering, ook niet voor koning Filip." 

Het staat nu wel vast dat Conner Rousseau zich niet aan de coronaregels gehouden heeft. "Hij had zich eigenlijk moeten laten testen en vanaf dat moment moeten wachten op een resultaat, voor hij iets anders zou doen. Daar heeft hij zich niet aangehouden.", besluit Van Damme.