Raad van de virologen: "Oudere mensen blijven beter in volledige lockdown"

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay
Vanaf vandaag zijn de maatregelen om te winkelen versoepeld, maar Steven Van Gucht raadt oudere mensen toch aan om heel voorzichtig om te springen met sociale contacten.

Steven Van Gucht beklemtoonde tijdens de persconferentie van Sciensano dat oudere mensen best heel goed blijven opletten. In Frankrijk blijft de lockdown voor senioren volledig van kracht. "Het virus is nog altijd niet weg", klonk het bij Steven Van Gucht. "Voor oudere mensen verandert er eigenlijk niks."

Vanaf de leeftijd van 65 jaar blijft het ontzettend gevaarlijk, al zijn er ook andere factoren. "Mensen met verhoogde risico's moeten heel goed opletten. Ik denk dan aan mensen met hoge bloeddruk, hartproblemen, longpatiënten, diabetes en nierproblemen. Voor hen is het heel gevaarlijk."

En dat zal ook nog een tijdje blijven. "De komende dagen en weken blijft het gevaar groot. Oudere mensen nemen best contact met hun huisarts om de situatie te bespreken. Ze blijven best zoveel als mogelijk thuis en als ze buitengaan is een mondmasker aangewezen. Het is ook heel belangrijk om het contact met andere mensen te vermijden, zeker met jongeren."