Marc Van Ranst heeft geen leuk nieuws: “Door de versoepeling van de maatregelen zal het allicht niet gebeuren”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Ondanks dat er gewaarschuwd was om het niet te doen, stonden er bij sommige winkels gisteren lange wachtrijen. Hopelijk gaat dit geen effect hebben op de cijfers want die gaan echt wel de goede richting uit.

Mogen we zelfs hopen dat er binnenkort geen coronadoden meer zullen zijn in ons land? “We kunnen dat hopen, maar je mag niet vergeten dat we de maatregelen serieus versoepelt hebben”, reageert Marc Van Ranst bij VRTNWS. “Helemaal naar nul dat zou mij verbazen. Heel waarschijnlijk zal dat niet gebeuren.”

Het zou ook kunnen dat de versoepeling van de maatregelen voor grote problemen zal zorgen. “Dat weten we binnen twee weken”, gaat Van Ranst verder. “De eerste maatregelen van vorige week verwacht ik niet veel. Wat er nu aan de gang is, met terug wat meer sociaal contact, is veel ingrijpender.”

Woensdag zit de Nationale Veiligheidsraad weer samen. Zullen sport - en fitnessclubs ook al de deuren mogen openen? “Die binnen activiteiten van sport zullen niet bij de eerste lichting zitten van dingen die kunnen gebeuren, maar er wordt over gesproken."