Erika Vlieghe geeft meer duidelijkheid: “Pas dan gaan we weer verder met het versoepelen maatregelen”

door: PMN
Afbeelding bron: VTM-Nieuws
Erika Vlieghe is de voorzitster van de exitgroep die ons uit deze lockdown moet halen. Ze geeft meer uitleg over de versoepeling van de maatregelen.

Bij een begrafenis mogen er nu 30 mensen aanwezig zijn. “We zijn aan dat cijfer gekomen door onder andere overleg te plegen met mensen uit de sector”, legt Erika Vlieghe uit aan VTM-Nieuws. “Dat gaat een heleboel families in staat stellen om op een degelijkere manier afscheid te nemen van hun geliefde. We beseffen dat dit voor grote families niet zal volstaan. Denk er aan dat je daar ook 1,5 meter afstand houden. Dat gaat niet evident zijn.“

Tot 8 juni komen er geen versoepelingen meer. “We moeten nu bekijken van de impact is want verschillende fases zijn kort na elkaar gelost. Er was ook veel maatschappelijke druk langs alle kanten. De epidemie is nog niet voorbij. We hebben deze periode nu echt wel nodig om alles goed te bekijken,” verduidelijkt Vlieghe.

“We weten nauwelijks wat de impact gaat zijn van 4 mei. We hebben respect voor ieders mening en bezorgdheden, maar we gaan pas verder met versoepelingen als deze maatregelen goed verlopen zijn.”

“Alle mensen zijn deze situatie beu, ik ook. Iedereen begint als het mooi weer is op straat te komen en bij elkaar. We wachten met een bang hart af wat het zal geven op ons reproductiecijfer.”