Colruyt komt met opmerkelijk plan opdraven: “Dit zijn we van plan met onze mosselen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Colruyt heeft een opmerkelijk plan. Ze willen een grote wijziging doorvoeren bij de verkoop van mosselen.

Colruyt is al een paar jaar bezig met een experiment. Het kweekt zijn mosselen zelf. Vorige zomer was er de eerste lading en die zou naar verluidt zeer lekker zijn geweest. De supermarktketen wil nu verder gaan op dat elan.

Colruyt heeft een vergunning aangevraagd om in de Noordzee Belgische mosselen - en later ook zeewier en oesters - te kweken. Dat staat donderdag te lezen in Het Laatste Nieuws. Colruyt wil dit doen voor de kust van Nieuwpoort in de zone Westdiep, een zeeboerderij van 4,5 vierkante kilometer opzetten - de eerste in z'n soort.

Negatief advies
"Voor de mosselen mikken we in het meest gunstige scenario op de zomer van 2022", zegt persverantwoordelijke Silja Decock. "Op termijn willen we er ook oesters en zeewier kweken. Maar eerst de vergunning binnenhalen, uiteraard", klinkt het voorzichtig. "We combineren die commerciële activiteiten met natuurbeheer. Daarvoor zullen we samenwerken met wetenschappelijke instellingen en overheidsinstanties."

Maar in Nieuwpoort zijn ze niet blij met de plannen van Colruyt. "Wij zullen een negatief advies geven, omdat een zeeboerderij geen meerwaarde is voor onze stad. Ze ligt midden in de zone waar onze vissers en pleziervaarders actief zijn”, reageert burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V).