Draag jij een mondmasker op drukke plaatsen? Voor de overgrote meerderheid is het duidelijk

door: MRO
Afbeelding bron: Pixabay
Mondmaskers waren de afgelopen weken niet weg te slaan uit het coronadebat. Eerst werd afgeraden ze te dragen, nu zijn ze verplicht in scholen en op het openbaar vervoer en aangeraden op drukke plaatsen. De overgrote meerderheid volgt het advies om een mondmasker te dragen goed op.

We lanceerden de vraag: 'Zal jij steeds een mondmasker dragen in winkels en op drukke plaatsen' aan onze lezers. Meer dan 2.000 mensen beantwoordden de vraag. Met 73% antwoordde de overgrote meerderheid 'ja'. 

"Probeer er maar eens mee te werken in een winkel. Het kost je de helft meer energie je bent constant moe krijgt hoofd pijn als je een bril draagt zie je niets en doet enorm veel pijn aan je oren . Maar als je moet dan moet je wij dus ook", reageert Karine.

Ingrid noemt het een vorm van respect om een mondmasker te dragen. "Gewoon op de straat niet, in de winkels wel. Zowel voor ons eigen als voor de andere mensen. Dat noemen ze respect tonen."

"Ik draag een mondmasker als het ergens verplicht is bij bijvoorbeeld in ziekenhuis of bij de dokter, maar anders niet. Gewoon afstand houden en handen ontsmetten", klinkt het bij Hilde.