N-VA veroordeelt politiegeweld: “Straatcultuur die zich afzet tegen politie en samenleving”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Ook de N-VA reageert geschokt op de beelden waarbij een politieagent in Anderlecht in het gezicht geschopt werd.

De politie geniet ook veel sympathie van de N-VA. "De politie is soms letterlijk de laatste dam tegen chaos en geweld in Brussel, en die dam dreigt het te begeven. De politie is het beu", stelt Brussels parlementslid Mathias Vanden Borre. "Het moet gedaan zijn met de bepampering. Het respect voor de ordediensten moet worden hersteld en de politiek moet de juiste signalen sturen."

Volgens Vanden Borre is dit het gevolg van een lakse aanpak van lokale politici. “In bepaalde wijken komen veelal mannen met migratieachtergrond op straat om de macht over te nemen. Een straatcultuur waarbij ze zich tegen de politie en samenleving afzetten. Deze bewuste afkeer tegen de wet en onze samenleving wordt veelal gevoed door een criminele bodem, zoals drugshandel of extremistische predikers. Het schuldig verzuim van lokale machtshebbers is immens."

Vanden Borre stelt dat de situatie explosief is: jongerenbendes, haatpredikers en extremisten viseren de politie bewust en worden hierin geen duim in de weg gelegd door de lokale politici van vooral PS-signatuur. "Onbegrijpelijk, want de politie is soms letterlijk de laatste dam tegen deze chaos en geweld. One.Brussels-Sp.a vraagt nu hoorzittingen in het Brussels parlement over de politie. Ik zal alvast deze agenten uitnodigen om te getuigen waar het misloopt. Dit is schandalig."