Erg verontrustende vaststelling van professor Goossens: “Ziekenhuizen gaan hier zwaar voor bloeden”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Professor Herman Goossens twijfelt er zelfs niet aan dat er een tweede golf komt van het coronavirus. Hij maakt zich ook zorgen om de ziekenhuizen in ons land.

“Onderschat niet wat de ziekenhuizen hebben gedaan. Pedro Facon ( directeur-generaal van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, red.) heeft op een vrijdag in maart de cruciale beslissing genomen om ziekenhuizen om te bouwen tot coronaziekenhuizen. Dat voorkwam een implosie van onze gezondheidszorg”, licht Heerman Goossens toe in De Standaard. 

“En de ziekenhuizen gingen ervoor. Zonder vragen te stellen, hebben ze alles platgelegd. Ik herinner het me nog goed: het UZ Antwerpen leek plots een oorlogszone.”

“Maar de ziekenhuizen zullen er zwaar voor bloeden. Ze zagen inkomsten wegvallen. Als ze daar niet voor gecompenseerd worden, dreigen ze straks te moeten besparen door bijvoorbeeld minder nieuwe mensen in dienst te nemen. Dat zal de druk op artsen en verpleegkundigen nog verhogen. Dan betalen ze een tweede keer de prijs, omdat ze zich snel en zonder morren hebben aangepast."