PS uit ferme kritiek op N-VA: “We willen enkel met ernstige mensen samenwerken”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
PS-Kamerfractieleider Ahmed Laaouej zegt geen definitieve neen tegen een samenwerking van de PS met de N-VA, maar hij uit wel scherpe kritiek.

Laaouej zei dat de N-VA zich op de superkern weer niet van zijn beste kant liet zien met het vertrek van Peter De Roover. "Ze blijven trouw aan wat ze echt zijn, een partij die gedomineerd wordt door persoonlijke politieke agenda's en politieke instabiliteit. We hebben dat gezien met de regering-Michel en we zien het regelmatig in het parlement", zei de Laaouej in ‘C'est pas tous les jours dimanche’ op RTL.

Met de regeringsvorming in het vooruitzicht lijkt een regering met PS én N-VA haast de enige mogelijkheid. "De regering heeft haar verantwoordelijkheid opgenomen en voor 100 miljoen aan steun voor de uitkeringsgerechtigden en de zelfstandigen beslist. En de N-VA sloeg de deur achter zich dicht."

Burgers verwachten volgens Laaouej meer dan gooien met deuren. "Partijen die verantwoordelijk zijn en die het einde van land niet in hun partijprogramma hebben staan. We moeten kunnen samenwerken met ernstige mensen, die het land een toekomst willen geven en geen factor van instabiliteit zijn.”