Neergestoken Brugse burgemeester De Fauw reageert voor het eerst: “Zo is mijn toestand nu”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Zaterdagvoormiddag werd Brugs burgemeester Dirk De Fauw neergestoken. Hij werd aangevallen door psychisch gestoorde cliënt.

Burgemeester Dirk De Fauw moest in het ziekenhuis een spoedoperatie ondergaan nadat hij gestoken werd in de hals. Hij heeft voor het eerst gereageerd op het incident.

“Momenteel is mijn toestand redelijk goed”, zegt hij aan Het Laatste Nieuws. “Ik wil uitdrukkelijk het ziekenhuispersoneel van het AZ Sint-Jan bedanken voor de goede zorgen die ze me hebben geboden. Ook bedank ik graag alle mensen die massaal hun steun hebben betuigd en me een spoedig herstel wensen.” 

"Moet ik nu allemaal missen"
“Jammer dat ik nu eventjes buiten strijd ben, want zo mis ik een aantal mooie momenten met onze inwoners. Vanmiddag werd ik bijvoorbeeld verwacht op de viering van een 100-jarige Bruggeling. Ik vind het spijtig dat ik hier niet op aanwezig kon zijn.” 

“De dag startte nochtans mooi met de Brugse koetsiers waarmee we acties aan de pers hebben voorgesteld om Brugge weer op de toeristische kaart te zetten. Ik blijf positief en ik hoop zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan."