Wat staat er morgen op de agenda van de Veiligheidsraad?

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Woensdag komt de Nationale Veiligheidsraad opnieuw bijeen en ondertussen raakt meer en meer bekend wat er besproken zal worden.

Bioscopen, casino’s, pretparken en zwembaden staan te wachten om opnieuw open te gaan. Normaal zouden zij groen licht moeten krijgen om op 1 juli weer open te gaan. Al doen de beelden van groepen in Brussel de experts wellicht twijfelen.

Ook het sluitingsuur van de cafés staat ter discussie. Nu is dat tot 1 uur ’s nachts en dat wil mijn liever uitbreiden naar 3 of 4 uur, al zijn er ook hier randopmerkingen. Het uur verschuiven zou het probleem gewoon verleggen. “Hoe langer mensen op stap gaan en drinken, hoe minder ze geneigd zijn om de maatregelen te respecteren”, zegt Erika Vlieghe aan Het Laatste Nieuws. “Ik betwijfel hoe je dit met een later sluitingsuur in orde gaat krijgen.”

We zouden met meer mogen feesten, wellicht vanaf 1 juli met maximaal 50 personen. Ook middelgrote evenementen maken kans om te mogen doorgaan. Grote evenementen en fuiven zouden pas vanaf september toegestaan zijn. Dorpsfeesten en kermissen kunnen misschien vanaf 1 augustus, maar dan beperkt tot maximaal 200 of 250 man.

En wellicht mogen we ook onze bubbel vergroten, maar naar hoeveel personen is nog niet duidelijk. Tot slot kwam de laatste dagen ook de roep om mondmaskers verplicht te maken in het openbaar, zeker in de winkels.