Bijna niemand haalt gratis mondmasker in apotheek: “Mensen denken dat het niet meer nodig is”

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay
De apotheken staan al sinds vorige week klaar om gratis mondmaskers te verdelen aan elke Belg, maar blijkbaar moet bijna niemand die hebben.

De cijfers zijn onthutsend. Slechts 10 procent van de Belgen heeft zijn gratis mondmasker al afgehaald. Volgens apothekersbond APB denken veel mensen dat de coronacrisis al voorbij is.

Tegen vandaag had al meer dan de helft van de Belgen zijn mondmasker moeten afhalen, maar amper tien procent deed dat. "Veel mensen leven in de illusie dat het ergste voorbij is en dat de corona-epidemie stilaan uitdooft", zegt Lieven Zwaenepoel van APB aan VRT Nieuws. "We zien dat ook in het straatbeeld, waar maar weinig mensen een mondmasker dragen. Mensen denken dat zo'n masker niet meer nodig is."

De mensen lijken ook geen vertrouwen te hebben in de geleverde producten. "Daar komt nog bij dat de mondmaskers van de federale overheid maar laat geleverd zijn, en dat er ook discussie is geweest over de kwaliteit. Heel wat mensen waren intussen al op andere manieren aan mondmaskers geraakt. De nood aan gratis mondmaskers van de overheid is op dit moment dan ook minder groot."