Armstrong: "Het gaat verschrikkelijk zijn voor Froome"

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Uiteraard heeft ook Lance Armstrong een mening over de positieve dopingplas van Chris Froome. Armstrong speelde al zijn Tourzeges kwijt vanwege dopinggebruik.

“De wielersport lijkt wel de deurmat van de sportwereld”, zegt de Amerikaan in zijn podcast. “Ik ben daar zelf grotendeels schuldig aan, maar als ik kijk hoe Froome nu wordt aangepakt… Een dag later las ik in The New York Times een artikel en dat de grootste zever die ik ooit gelezen heb was."

"Er werd gedaan alsof Froome een jerrycan vol EPO had genomen als ontbijt. Dat is totaal niet zoals het is. Dat is oneerlijk. Juli gaat volgend seizoen (de Tour, red.) enorm onprettig voor hem zijn. Ik weet precies hoe verschrikkelijk dat voelt. Er is niets grappigs aan.”

“Froome zou via een eerlijk proces ook nog zijn kant van het verhaal moeten kunnen vertellen”, stelt Armstrong. “Misschien wordt hij dan ook wel volledig vrijgesproken, maar desondanks zal zijn reputatie voor altijd aangetast blijven."

"Het kwaad is al grotendeels geschied. Ik snap niet waarom dit nieuws nu al is uitgelekt richting de media. Degene die het heeft gedaan, deed dat anoniem en dat gebeurt veel te vaak in onze sport. Dat is frustrerend.”