Hond vermoord in bos, politie tegen eigenaar: 'Je moet de hond maar aangelijnd houden'

bron: AD.nl
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In het Nederlandse Hoogbos in de Voerstreek is gistermiddag een hond doodgeschoten. Het baasje van de Duitse herder is in shock.

 Margriet Rennenberg liep samen met haar twee honden in het Hoogbos. Haar Duitse herder liet ze loslopen, de andere was aangelijnd. "Ze liep een stukje vooruit. Dat deed ze wel vaker", vertelt Rennenberg aan 1Limburg.

Plots hoort de vrouw twee geweerschoten en hondengejank. Ze wil Moos roepen, maar die reageert niet. Nadien hoort ze een auto wegrijden en is haar hond spoorloos. Ze heeft gisteren een hele dag lopen zoeken naar haar hond, maar zonder resultaat. "Dit is écht afschuwelijk", zegt Rennenberg. "Ik vrees dat de jager haar heeft meegenomen. Een tijdje terug heb ik al eens een woordenwisseling met een jager gehad. Dit, omdat ik tijdens het jachtseizoen door het gebied wandelde. Toen werd ik uitgescholden."

De politie herinnerde Rennenberg eraan dat ze haar hond aangelijnd moest houden. "Dat weet ik ook wel, maar dat wil niet zeggen dat je dan zomaar een hond mag doodschieten."