VTM

K3 zeer zwaar onder vuur: "Hoe diep kan je zakken"

bron: HLN/VRT
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Marcel Vanthilt neemt K3 zeer zwaar onder vuur. Dat hij geen fan was van de meidengroep was al bekend, maar sinds K3 vervangen werd door drie andere meiden, is zijn mening er niet over verbeterd.

Vanthilt was te gast in 'Het Collectief Geheugen' op Eén. Hij kreeg een fragment uit het verleden te zien waarbij toenmalig premier Guy Verhofstadt bij een staatsbezoek aan Congo werd verwelkomd door een lokaal kinderkoor dat 'Alle kleuren' van K3 zong.

“Ik vind het wel een metafoor voor de culturele teloorgang van ons land, toch efkes serieus, indertijd ‘Viva bomma, patatten met saucissen’ dat ging niet alleen over onze culinaire kwaliteiten van België, ook een nummer dat iedereen zong van hoog tot laag en alles daartussenin, ... Tot K3. Allez hoe diep kunde zakken hé. Echt dat is lager dan de shit waar die mensen in de Congo al jaren in zitten", aldus Vanthilt.

Destijds toen K3 in 1999 deelnam aan Eurosong was Vanthilt jurylid. Toen spaarde hij de groep al niet. “Fijne vleeswaren, dames, maar vleeswaren is ook charcuterie en qua liedjes is dat dus charcuterie met peren. Gelukkig bent u wel in Studio 100 - hier wonen ook Samson en Gert. En wat betreft zeer jonge babyliedjes: een tien! Qua Eurosong helaas...", zei hij toen.