Rechtbank geeft man die fietser doodreed onder invloed van drugs zware straf

door: PMN
Politie - arrestatie
Afbeelding bron: Photonews

Een man van 32 jaar uit Houthulst heeft een zware straf gekregen. Hij reed een fietser dood, terwijl hij onder invloed was van drugs. De fietser was een man van 62 jaar.

In Esen, bij Diksmuide, gebeurde er op 2 september 2023 een dodelijk ongeval. De man uit Houthulst raasde tegen 112 kilometer per uur over de Esenweg, waar hij een voorligger probeerde in te halen. Dat mislukte en raakte daarbij met de rechtervoorzijde van zijn voertuig de linkerachterkant van die voorligger. 

Het voertuig kreeg een enorme smak en kwam daardoor in botsing met nog andere voertuigen en de 62-jarige fietser. Voor de fietser kwam alle hulp te laat. Hij bezweek ter plaatse aan zijn verwondingen. Vier andere mensen raakten nog lichtgewond, schrijft Focus W-TV.

Man kreeg onder meer vijf gevangenisstraf, waarvan de helft met uitstel

De 32-jarige man probeerde na het ongeval nog weg te vluchten, maar werd tegengehouden door omstanders. Hij sloeg hen ook nog met een paraplu. Bij z’n ondervraging zei de man zich niets meer te herinneren van het ongeval en toonde hij dus ook geen schuldinzicht. Uit een bloedstaal bleek de man onder invloed te zijn van de drug Flakka. De drug maakt mensen emotieloos en kan ook hen ook agressief maken.

De rechter toonde geen genade met de man uit Houthulst. Hij kreeg de maximale gevangenisstraf van vijf jaar, waarvan de helft met uitstel. Hij moet ook een boete van 8.000 euro betalen, waarvan de helft met uitstel. De man mag ook vijf jaar geen gemotoriseerde voertuigen meer besturen. Voor hij weer terug op de baan moet, moet hij een medisch en psychologisch onderzoek ondergaan. Daarnaast moet de man ook zijn praktisch en theoretisch examen weer afleggen. De rechtbank oordeelde dat de man lichamelijk en geestelijk ongeschikt om een voertuig te besturen. Hij moet dus eerst het tegendeel kunnen bewijzen voor hij weer achter het stuur mag kruipen.

Tags ongeval