Vier doden aan 155 km per uur in zone 50: “Mijn cliënt moet vrijgelaten worden”

door: BVDO
Lijkwagen
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)

In het Nederlandse Oud Gastel reed een man op twee september vier mensen dood. Volgens zijn advocaat moet hij dringend vrijkomen.

De man reed 155 kilometer per uur waar hij 50 mocht rijden. Bovendien haalde hij ook nog eens rechts in. Hij crashte tegen een auto met vijf inzittenden.

De klap was ongemeen hard en had ook zware gevolgen. Een moeder, haar vrouwelijke passagier en twee kinderen van acht en tien overleefden het ongeval niet. Een meisje van negen raakte gewond.

De zaak wordt pas volgend jaar behandeld voor de rechtbank. De advocaat van de man die het ongeval veroorzaakte vraagt echter aan de rechtbank om zijn cliënt vrij te laten.

De man had op de plaats van het ongeval voorrang, de auto waarin de doden vielen reed over haaientanden toen de klap gebeurde. Van het ongeval zijn er videobeelden ter beschikking.

“Mijn cliënt reed te hard, de Toyota gaf geen voorrang, mijn cliënt kon niet uitwijken doordat er een andere auto stond, de Toyota reed tot 1,7 meter over de streep. De snelheid was een klein deel van de noodlottige omstandigheden”, klonk het bij de advocaat.

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24