Vreselijk ongeval met bus van De Lijn eist dodelijk slachtoffer

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Er heeft zich een ongeval voorgedaan waarbij een bus van De Lijn betrokken was. Daar is een vrouw van 54 jaar bij om het leven gekomen.

Het ongeval gebeurde maandagavond in het West-Vlaamse Zerkegem, een deelgemeente van Jabbeke. Rond 18.00 uur liep het mis op de Aartrijksesteenweg.

Een automobiliste van 54 jaar kwam er met haar wagen in botsing met een bus. "De vrouw week met haar auto om een nog onbekende reden van haar rijvak af en botste frontaal op de bus van De Lijn", zo bericht de regionale zender Focus-WTV.

De vrouw, afkomstig uit Oudenburg, zat na de klap gekneld in het wrak van haar wagen. De hulpdiensten moesten haar bevrijden alvorens ze kon overgebracht worden naar het ziekenhuis. Het slachtoffer verkeerde op dat moment in kritieke toestand. Woensdag volgde het nieuws dat de vrouw overleden is aan haar verwondingen.

De bus van De Lijn vervoerde jongeren die van school op weg naar huis waren. Van de twintig inzittenden raakten er zeven lichtgewond. Eén van hen moest verzorgd worden in het ziekenhuis.