Man sterft net voor zijn huwelijk alleen nadat ziekenhuis zegt dat alles goed komt

door: BVDO
Ziekenhuis
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een man is enkele dagen voor zijn huwelijk overleden in een ziekenhuis in Noord-Londen. Drie jaar na de feiten heeft de ombudsdienst nu gezegd dat zijn dood vermijdbaar was.

De 75-jarige Andy Shewan zou met zijn verloofde June Richards huwen, nadat ze 40 jaar samen hadden gewoond. De man voelde zich enkele dagen voordien echter niet goed en trok naar de spoedafdeling.

De toestand van Andy verslechterde echter, ondanks het feit dat dokters eerder hadden gezegd dat alles goed zou komen en het huwelijk zou kunnen doorgaan. De man moest overgebracht worden naar intensive care, kreeg daar een hartstilstand en overleed de volgende dag.

Onderzoek bracht nu drie jaar later aan het licht dat de man meer dan een uur alleen gelaten werd nadat hij onwel werd. Een dokter kwam pas nog eens 25 minuten later. Bovendien waren de personen die hem moesten behandelen onervaren en reageerden ze niet op de feiten.

De man stierf alleen en met heel veel pijn. Zijn familie is razend dat ze ook niet geïnformeerd werden over de toestand, waardoor ze geen afscheid konden nemen. De ombudsman stelt het ziekenhuis voor om een brief te schrijven met verontschuldigingen en de weduwe een bedrag van 10.000 Britse pond als vergoeding uit te betalen, zo schrijft Metro.

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24