Nieuwigheid in Frankrijk die je boete kan kosten tijdens vakantie

door: PMN
politie frankrijk
Afbeelding bron: Christopher Dodge / Shutterstock.com

Er zijn jaarlijks heel wat landgenoten die naar Frankrijk op vakantie trekken. Er is in Frankrijk een nieuwigheid. Wie het niet weet, riskeert een boete.

In Frankrijk wil men de lange files tegenaan. De Franse overheid stimuleert nu carpoolen. Er zijn rijstroken ingevoerd waar alleen auto’s mogen rijden met twee inzittenden of meer. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Dat is onder meer het geval op A48 tussen Lyon en Grenoble.

Het logo dat de carpoolbaan aanduidt, is een witte ruit op een blauwe achtergrond, of op een zwarte achtergrond op een variabel verkeersbord. De rijstroken zijn niet de hele dag beschikbaar. Het gaat momenteel om een traject van acht kilometer met een dynamisch systeem.

Om lange files tegen te gaan stimuleert men in Frankrijk het carpoolen

De rijbaan is uitsluitend toegankelijk voor auto’s met twee of meer mensen aan boord, voor taxi’s en voor auto’s met een groen Crit’Air 0-logo. De sticker is alleen maar beschikbaar voor elektrische auto’s. Op het traject geldt er een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur. Overtreders mogen zich aan een boete van 135 euro verwachten.

Voor vakantiegangers geldt er een speciale regeling. Enkel personen die alleen reizen kunnen een bekeuring krijgen.

Tags frankrijk