Deze provincie is de beste van de klas: "Laagste werkloosheid, hoogste werkzaamheid én laagste inactiviteit"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Professor Arbeidseconomie Stijn Baert heeft op sociale media enkele opmerkelijke cijfers gedeeld over de werkzaamheidsgraad in de verschillende Vlaamse provincies.

"1,3 miljoen Belgen zijn tussen de 25 en 64 jaar maar noch aan het werk, noch op zoek naar een baan, zo bleek uit een eerdere studie. Met dank aan nieuwe gegevens kunnen we vandaag opdelen naar provincie", laat Baert weten op Twitter.

"De Oost-Vlaamse arbeidsmarkt klopt op alle fronten de andere Belgische provincies. Oost-Vlaanderen kent de hoogste werkzaamheid, laagste werkloosheid én laagste inactiviteit. Zowel onder mannen als vrouwen. Voorheen was West-Vlaanderen in sommige opzichten nog de beste."

"Oost-Vlaanderen is de enige provincie met een werkzaamheidsgraad van boven de 80%. De ambitie van de federale regering om in heel België dat niveau te halen is dus veraf."

"Hoewel we ons in Vlaanderen graag op de borst kloppen voor onze arbeidsmarkt, doen Antwerpen en Limburg het qua werkzaamheidsgraad slechter dan Waals-Brabant en qua inactiviteit dan Waals-Brabant én Luxemburg. In Antwerpen vallen vooral de mindere cijfers onder vrouwen op."