Feit of fabel? Een warme douche helpt om sneller in slaap te vallen

door: MRO
douchen
Afbeelding bron: pexels

Een goede nachtrust draagt bij aan een goede gezondheid. Iedereen heeft soms wel eens moeite om in slaap te vallen. Helpt het nemen van een warme douche om sneller te slapen?

Een warme douche kan inderdaad helpen om sneller te slapen. Dit komt door een aantal redenen. Een warme douche kan ontspannend werken voor het lichaam en de geest en dat helpt om sneller in slaap te vallen.

De warmte kan ook helpen om de spierspanning te verminderen, wat kan bijdragen aan een comfortabeler gevoel wanneer je naar bed gaat.

Het nemen van een warm bad of douche 1 à 2 uur voor het slapen kan leiden tot een betere slaapkwaliteit. Onderzoekers ontdekten dat het verhogen van de lichaamstemperatuur kan helpen om de biologische klok van het lichaam te resetten en sneller in slaap te vallen.

Warme douche van 40 graden 

Het is echter belangrijk op te merken dat de watertemperatuur niet te heet moet zijn. Te heet water kan de huid uitdrogen en ongemak veroorzaken, wat het moeilijker kan maken om in slaap te vallen. Een warme douche van ongeveer 40 graden Celsius wordt aanbevolen.

Een warme douche voor het slapen zorgt niet alleen voor fysieke ontspanning, maar ook voor een gevoel van geestelijk welzijn en dat kan bijdragen aan een goede nachtrust. Een warme douche mag dus zeker deel uitmaken van je avondroutine.

Tags douche slapen