KBC stelt vast: "Dit verwachten mensen van elektrische wagen, en dus stellen ze aankoop uit"

door: STS
KBC
Afbeelding bron: Photonews

KBC heeft een bevraging gehouden bij een aantal van de klanten. Die ging over de aankoop van een elektrische wagen.

Ongeveer 1.500 particuliere klanten werd gevraagd naar hun intenties om een elektrische wagen te kopen, en welke factoren daarbij voor hen een rol spelen. "41% overweegt de aankoop van een elektrische of plug-in hybride wagen", is een van de conclusies die KBC kon trekken.

"Klanten stellen de beslissing nog uit omwille van een aantal duidelijke obstakels, zoals de aankoopprijs en het rijbereik van de wagen, de levensduur van de batterij en de beschikbaarheid van laadpalen."

"Opvallend is dat 40% van de ondervraagden aangeeft dat het rijbereik tussen de 400 tot 600 kilometer dient te liggen. Nochtans geeft 78% aan dagelijks gemiddeld minder dan 50 kilometer te rijden, geeft een kwart van de ondervraagden aan dagelijks 10 of minder kilometer te rijden en rijdt slechts 2% meer dan 150 km."

"Van de klanten die een elektrische wagen overwegen wil 64% enkel een nieuwe elektrische of plug-in hybride wagen aankopen. De conditie van de batterij bij een tweedehands voertuig en de snel evoluerende batterijtechnologie zijn hierbij de doorslaggevende factoren."